Soijalesitiini | Ostajan opas

Soijalesitiini on yksi niistä lisäravinteista joka on usein nähty, mutta harvoin ymmärretty. Mitä sinun pitää tietää soijalesitiinistä ja miksi saatat tarvita sitä?

Mitä on soijalesitiini?

Lesitiini on tavallinen elintarviketeollisuudessa käytetty lisäaine, jota myydään myös ravintolisänä.

Alunperin lesitiini eroteltiin kananmunan valkuaisesta, mutta nykyään sitä erotetaan myös puuvillansiemenistä, maidosta, rypsistä, soijapavuista ja auringonkukista. Sitä käytetään yleensä nesteenä, mutta myynnissä on myös soijalesitiinirae.

Soijalesitiini erotellaan raaoista soijapavuista.

Miksi lesitiini lisäravinteet ovat niin suosittuja ja mihin soijalesitiinikapseleita käytetään?

Lesitiinilisäravinteet sisältävät sekoituksen fosfolipidejä, jotka muodostavat solukalvon rakenteen jota käytetään energian varastoimiseen. 

Japanilaisten tutkijoiden mukaan tuoreet fosfolipidit voivat korvata vaurioitunutta solukalvoa ja palauttaa solukalvon rakenteen ja toimintakyvyn.

Miksi ostaa soijalesitiniiniä?

  1. Parantaa kolestorolitasoja – Tutkimusten mukaan lesitiinillä on kyky vähentää ylimääräistä LDL kolestorolia ja edistää HDL kolesterolin synteesiä maksassa.
  2. Toimii koliinin lähteenä – Koliini on makroravintoaine, jolla on tärkeä rooli maksan toiminnassa, lihasten toiminnassa, aineenvaihdunnassa, hermostojen toiminnassa ja asianmukaisella aivojen kehittymisessä.
  3. Saattaa nostaa vastustuskykyä – Soilesitiini lisäravinteen käytön on todettu nostavan vastustuskykyä huomattavasti
  4. Auttaa kehoa fyysisen ja henkisen stressin hallinnassa – Tanskalaisen tutkimuksen mukaan soijalesitiinillä voi olla stressiä lieventävä vaikutus ja sitä voidaan jopa käyttää luontaiseina hoitona stressiperäisiin häiriöihin.
  5. Saattaa edistää kognitiivista toimintakykyä – Käytöllä voi olla positiivinen vaikutus muistiin, kognitioon ja mielialaan vanhusten keskuudessa ja henkilöiden, joilla on kognitiivisa ongelmia.
  6. Saattaa estää osteoporoosia – Tutkimukset osoittavat, että soijapavut ja soijaperäiset tuotteet, mukaan lukien soijalesitiini toimivat osteoporoosin estäjänä.
  7. Helpottaa menopaussin oireita – Tutkimukset osoittavat, että sillä voi olla vaikutusta menopaussi oireiden helpotuksessa henkilöillä jotka kärsivät niistä.