Maltodekstriini | Ostajan opas

Mitä on maltodekstriini?

Olet saattanut nähdä joskus jonkin tuotteen tuoteselosteessa maininnan siitä, mutta et ollut tietoinen siitä mitä se on.

Kyseessä on tärkkelyksistä, kuten maissi, peruna ja vehnä valmistettu valkoinen jauhe, jota käytetään lisäravinteissa, sekä ruoissa tuomaan parempaa makua, säilyvyyttä ja koostumusta.

Valmistus tapahtuu prosessilla, jota kutsutaan hydrolyysiksi. Tärkkelys hajotetaan pieniksi osiksi ja mitä pienemmäksi molekyyli muutetaan, niin sitä helpommin se imeytyy sinun verenkiertoon. Tämä tekee maltodekstriinista tehokkaan ja nopean energianlähteen lisäravinteisiin.

Maltodekstriinin hyödyt

Teollisessa puolella, maltodekstriini yhdistää ainesosia, parantaa makua ja koostumusta, korvaa sokeria ja parantaa tuotteen säilyvyyttä.

Maltodekstriinilla ei ole ravintoarvoa, mutta keho imee sen itseensä nopeasti ja muuttaa energiaksi, mikä tekee siitä hyvän aineen lisäravinteisiin.

Valmistajat lisäävät sitä urheilujuomiin, lisäravinteisiin ja proteiinipatukoihin.

Henkilöillä joilla on todettu kroonista alhaista verensokeria, voidaan käyttää maltodekstriinia glukoosin hätävarana.

Jos sairastat hypoglykemiaa, eli alhaista verensokeria, niin maltodekstriini voi tuoda paljon kaivattua energian lisäystä.

 

Onko maltodekstriini gluteenitonta?

Se riippuu siitä, mistä tärkkelyksestä maltodekstriini on valmistettu. Useimmiten Euroopassa se valmistetaan vehnästä, eli kannattaa olla tarkkoina tuoteselosteen kanssa ja lukea mitä tuote sisältää, varsinkin jos sairastat keliakiaa, tai et halua käyttää gluteenia.

 

Suosittelemme!

Fitnesstukun Malto-Flex hiilihydraattijauhe sopii loistavasti ennen treeniä ja treenin jälkeiseksi energianlähteeksi.